'100% SHABBY CHIC-FRI SONE'

tirsdag 31. august 2010

NAGLER FOR ABSOLUTT ALLE PENGA....

Her tok det 'helt av' med nagler.....
Foto: www.youbettawork.wordpress.com

MINNETONKA

Hvis du vil ta bohem-stilen 'helt ut' går du for disse kule MINNETONKA skoene! Særlig de med peace-tegn av studs....Så kult! Jeg digger Minnetonka-sko, et lite snev av indianer. Minner meg om da jeg var liten og ville være Månestråle........
Foto: www.buy.com/ www.zappos.com

BULBINO

.....er navnet på en veldig morsom og strålende fin vase fra Kähler design. Vasen er designet av Jeanette List Amstrup. Kähler har veldig mye fint, og disse vasene får du kjøpt i 2-pack (en liten og en stor) på deres nettside: www.kahlerdesign.com eller på Rom 1-2-3 sin nettside. Veldig artig form og farge på disse vasene. Gjør seg fint på bordet med en enkel blomst i.....
Foto: www.kahlerdesign.com

BO I ET TRE....?

En oppfinnsom mann ved navn Frode Schei har bygget forskjellige hytter i trær ved Brummundal. Så har du lite å gjøre en helg, eller bare vil oppleve noe helt nytt; dra til Brummundal å bo i en hytte, i et tre......
Du kan velge mellom grantre, furutre eller lerketre. Og sånn ser kjæreste-hytta ut:
Dette høres gøy ut!
Foto: www.tretopphytter.no

mandag 30. august 2010

BONSAI

Nå skal jeg kjøpe meg et bonsai-tre! Etter en uke's fravær fra heimen, var mitt lille fine Myrte-tre fullstendig dødt, 'tatt kvelden' for å si det sånn.....'Noen' hadde glemt å vanne det. Derfor må jeg nå ha meg en ny plante.
Selvom ordet BONSAI er japansk, var det i Kina (ca. 1000 f.Kr) de først starte kunstarten 'pun-sai', ved å bruke spesielle teknikker for å dyrke dverg-trær i beholdere. Bonsai betyr 'plantet i en container'.
Sjekk ut disse fine bonsai-trærne!
http://bloggurat.net/minblogg/registrerte/af2fd1557a9de3291a0cd7049b82f8ad43a01ec

BLACK BEAUTY

Skinnveske: 1295,-
Tunika/kjole: 249,-
Denne kjolen og vesken fra INDISKA vil jeg putte i klesskapet nå! (...hvis jeg får plass!) Svart er alltid fint. Selv om farger er gøy, må man dempe seg litt i blant. Da er det deilig å ta på en enkel svart kjole, og denne har jeg prøvd, fasongen er kjempefin. Vesken i skinn kan man bære på forskjellige måter, både med skulderhank og vanlig håndtak. Jeg liker mønsteret og fasongen. Toppers poppers!
Foto: www.indiska.om

RULLESTEINS-PUFFEN

Har dere sett noe finere? Nei, det tror jeg ikke...For disse er jo helt fabelaktige!
I forrige innlegg skrev jeg om Kragerø spa og det fine interiøret. Her er rullesteins-puffene de har....De kommer fra ISANDI og er designet av afrikanske Ronel Jordaan, som er en tekstilkunstner med filt og toving som spesialområde. Fra å være en en-kvinnes bedrift, har Ronel nå 12 fast ansatte kvinner i sin stab, som alle er opplært av Ronel selv. Disse puffene kan bestilles på: www.isandi.no. Julegaveønske, bursdagsønske osv? Yes!

KRAGERØ SPA

.....har noe av det fineste interiøret jeg har sett! Bare se på disse bildene:
Interiørarkitekt Vigdis Apeland Bergh har satt sitt særpregede og flotte avtrykk på dette hotellet. Hun er, etter min mening, en av de beste interiørarkitektene i dette landet. Ønsker meg en tur hit, ja.....! Da snakker vi 'husmorferien' sin....Stein-puffene fra Isandi er helt fantastiske! Snakk om deilig å slenge seg ned på en sånn 'stein' i stua si, for ikke å snakke hvor kult det er for småungene å rulle rundt med disse.
Foto: www.kragerospa.no

søndag 29. august 2010

HERMEGÅSA

Halle Berry med sitt fotosmykke (Foto: INFphoto.com/blogs.babble.com/famecrawler)
Mitt fotosmykke (som er nesten umulig å ta bilde av...)
Jeg så et bilde av Halle Berry hvor hun hadde et veldig søtt smykke med foto av sin lille datter Nahla....dette smykket kunne jeg ikke glemme, og begynte å søke rundt etter et sted hvor jeg kunne få laget et lignende. Til slutt fant jeg en svensk nettside: www.fotosmycket.se, og de lager fine små kjeder med foto gravert inn på anhenget. Så nå er jeg en hermegås og har fått meg et fotosmykke av mine to søte små...Men er det ikke det man sier; at å herme er den høyeste form for beundring?
Halle Berry's smykke (Foto: INFphoto/blogs.babble.com)

fredag 27. august 2010

NATURE CALLS.....

Dette er noen av de fineste øredobbene man kan få kjøpt for penger. JULIE SANDLAU lager de vakreste smykker, og disse formet som et blad, er utrolige. De finnes også i 18 kt gulldoublè......Danskene gjør det igjen!
Foto fra: www.yoox.com/www.juliesandlau.com

MILJØVENNLIGE NORRGAVEL

NORRGAVEL var først med å lage svanemerkede møbler i Sverige. Allerede i 1998 fikk de dette merket på sine møbler. Et svanemerket produkt betyr at miljøpåvirkningen granskes for hele produktets livssyklus, helt fra råvare til avfall. De holder høy kvalitet og oppfyller miljøkrav på alle råvarer som tre, metall, stopping og plast.
Norrgavel driver sitt firma ut fra et humanistisk, økologisk og eksistensielt perspektiv. Disse vakre og økologiske produktene kan du nå faktisk få kjøpt i Oslo. Hurra for det! Ta turen innom deres nydelige butikk i Prinsensgt.10C,  hvor det til og med lukter godt! Duften kommer fra eggoljetempera-malingen som de har brukt på veggene. Denne veggfargen får du også kjøpt i butikken i et hundretalls forskjellige farger. Jeg behøver kanskje ikke å si at denne fargen er helt naturlig og inneholder ingen giftstoffer. Eggoljetempera er en av de aller eldste malingstyper man kjenner til, og brukes også ofte i kunstmaleri. Min favoritt fra deres interiør-sortiment er disse betonglysestakene.
Foto hentet fra: http://www.norrgavel.se/

onsdag 25. august 2010

ZARA HØST 2010

Sånn vil den spanske kleskjeden ZARA at vi skal se ut i høst....og jeg må si at det høres ut som en god idè. Dette kan jeg like! Utrolig fint med inkamønstret poncho og løse jeans. Litt mer vågalt med småblomstrete kjole, mønstrete strikkejakke og hatt....men stylingen er hot! Dette er makeløst fint Zara!
I følge Dagens Næringsliv går det ikke så bra for Inditex og Zara i Norge....?? De taper millioner på sine butikker i Norge. Det høres rart ut, for det kryr alltid med folk inne i butikkene, men kanskje folk bare roter og kikker...? Stakkars Zara.
Foto: http://www.zara.com/

ETNISK

Disse etniske veskene er tingen blant folk som Sienna Miller og Nicole Richie. Og det er også 'tingen' for folk som meg....jeg digger dem! Flaks at jeg kjøpte en på Indiska for et år siden....Etniske vesker er nydelig og understreker stilen når man er i bohem-humøret!
Foto fra: http://www.people.com/

tirsdag 24. august 2010

SKAL DET VÆRE ET EVENTYR-SMYKKE?

Halssmykke fra Amelie Blaise

Ring fra Amelie Blaise
Franske Amelie Blaise designer disse søte og litt barnslige smykkene, med et snev av nostalgi over seg. Hun manipulerer sine egne foto og bruker det i sin smykkedesign. Disse var litt rare og ganske søte syntes jeg...ihvertfall noe helt for seg selv. Smykkene selges i mange europeiske land og i flere museer i USA.

ISTEDET FOR TELT.....?

Mangler du plass til overnattingsgjester? Her har du den ultimate løsningen. En såkalt 'friggebod'. Sjekk ut denne fine lille 'hytta' som du kan sette opp i hagen uten å søke plan og bygningsetaten...! Mye man kan gjøre med 15 kvadratmeter. Denne og flere fine små 'hytter' finner du i den svenske boka: '15 KVADRATMETER, 15 ARKITEKTRITADE FRIGGEBODAR' av Eva Wrede.
Heia Sverige!
Foto: 15 kvadratmeter, 15 arkitektritade friggebodar.

IKEA

VERANDA dagseng, kr. 5.290,- (it's a bargain...og det mener jeg)
Nå har endelig den nye IKEA-katalogen kommet! HURRA,HURRA, og atter HURRA! Men, gjett hvem som ikke har fått den i postkassa? Jo, det er selvfølgelig meg......og hvorfor det? Det sto et lite klistremerke på postkassa: ' Nei takk til uadressert reklame'..............ja ja, men det var jo ikke SÅNN uadressert reklame jeg mente da. Gleder meg uansett til å sitte å kose meg og finlese hver detalj, og drømme om alt jeg kan gjøre hjemme, på hytta, hos venner og familie osv osv....Denne dagsengen er ikke ny i år, men er uansett en av mine favoritter. Den er bare helt utrolig fin. Men spørs om mannen er like enig med meg...? Vi får se...Her kan man bytte stil ettersom hvilke puter man legger i. Digger den grå fargen!
Foto: www.ikea.com

mandag 23. august 2010

JUMPSUIT

En sånn dress vil jeg gjerne ha......noen som vet hvor jeg kan få tak i det? Eller må jeg kontakte det amerikanske forsvaret? Utrolig tøft med en sånn cargo jumpsuit syntes jeg. Og det MÅ være langermet med brystlommer og lommer foran, og gjerne noen glidelåser 'histen og pisten'...Kult med et brunt flettet skinnbelte i livet. Foto hentet fra www.stylehive.com

lørdag 21. august 2010

ECOLUXURY

Den svensk-finske designeren CAMILLA NORRBACK lanserte begrepet ECOLUXURY i 2002, som et engasjement for i sin produksjon av klær, å aldri gå på bekostning av hverken design eller miljøvennlighet. Dvs at hun alltid vil bruke miljø-certifiserte eller organiske materialer i sin produksjon. For at et produkt skal kunne kalles organisk, må materialet være miljøvennlig produsert i hvert steg, helt fra dyrking til ferdig produkt/plagg.
Merket CAMILLA NORRBACK ble startet allerede i 1999, og hun inspireres av film, kunst, musikk og sosiale hendelser. Disse bildene er fra hennes vår-kolleksjon 2010. Dette syntes jeg er en flott og litt mer klassisk kolleksjon med herlige farger. Hun overrasker allikevel med små finesser som blomster eller draperinger. Disse klærne kunne jeg godt tenke meg.....spesielt den lyseblå kjolen er utrolig søt. Denne lookbooken er også utrolig fint stylet.
Foto hentet fra: www.camillanorrback.com

fredag 20. august 2010

BAMBUS-STOLEN

'Scandia chair' by Hans Bratterud/Foto hentet fra: www.bonluxat.com
'The Cantilever chair43' /Foto hentet fra: www.designboom.com
'The Cantilever chair 43' er designet av Konstantin Grcic, og er laget av 43(derav navnet) bambus-lameller. Jeg syntes det er utrolig flott med lameller tett i tett, minner meg litt om SCANDIA CHAIR av Hans Bratterud......som også er helt nydelig. Den har jeg faktisk selv...fant den originale på en bruktbutikk i Valdres! Og prisen var latterlig lav. Jeg trodde ikke mine egne øyne da jeg så den sto der med en liten gul post-it lapp på med håndskrevet pris. Midt i blant gamle skatoll, slitne kurver og annet 'rusk og rask'. Gjett hvem som hoppet rundt i ekstase!? Problemet var at vi hadde vært å tømt hytta vår, så bilen var så full at du fikk ikke lirket inn så mye som en fyrstikk......men denne stolen skulle jeg ha! Så mannen måtte bare begynne å lempe ut ting og ommøblere rundt i hele bagasjen, og utrolig nok, så fikk han plass. Ikke skjønner jeg hvordan, men det gikk. Behøver jeg fortelle at jeg holdt meg på god avstand fra bilen mens ommøbleringen foregikk.....

torsdag 19. august 2010

AGAPE

Badekaret man vil legge seg i!
Dusjen Chiocciola
Nei, jeg snakker ikke om brudesalongen til Kathrine Sørland, men derimot verdens kanskje fineste baderomsdesign....Italienske AGAPE slår det meste hva gjelder storartet design til badet. Bare se på disse bildene. Her har du b.l.a. den fineste dusjen med navnet 'Chiocciola', i det kuleste dusjkabinettet. Ja takk!
Foto: www.agapedesign.it

ANTHROPOLOGIE

Planteveggen i Regent Street, London. Foto: Residence magazine
Nå har den amerikanske mote-og interiør-kjeden ANTHROPOLOGIE nylig åpnet i Europa, nærmere bestemt i Regent Street i London. Og alle stil-entusiaster gleder seg! Anthropologie er kjent for å skape fantastiske butikk-eksponeringer, dekorasjoner og miljøer for å friste kundene til storhandel. I vintagebohemsk stil overrasker de sine britiske kunder med b.l.a. en 200 kvadratmeter stor vegg dekket av ekte grønne planter, som vannes av regnvann fra taket....!! La meg dra til London!
Kilde: www.residencemagazine.se
Foto: Residence magazine og www.anthropologie.eu

onsdag 18. august 2010

SAUESKINN....

Saueskinnsjakke fra Filippa K høst 2009

.....er tingen! Denne kule jakken skal jeg tasse rundt i når kulda setter inn.....Saueskinnsjakke fra Filippa K (salgskupp fra høstkolleksjonen 2009) gleder meg til å bruke den snart. Så har vi støvlettene fra nederlandske Via Vai i cognacfarge (også et salgskupp av de gode....), så da er det bare å vente på at det skal bli kaldt nok....eh!
Men, la oss håpe at det egentlig blir ganske lenge til jeg får bruk for den jakka ihvertfall...brrr!
Via vai får du b.l.a. kjøpt hos Lille Vinkel sko.
www.filippa-k.com / www.viavai.nl

VI PÅ SALTKRÅKAN

60-tall's moten
'Malin Melkerson Malm', spilt av Louise Edlind
Finnes det noe koseligere enn denne serien? Nei, for her har vi den idylliske sommer som vi alle drømmer om; med vær-rapporter på reiseradioen, hengekøye, saft-glass, knirkende brygger, sol og nyplukket jordbær på brødskiva. Og vi må da ikke glemme moten fra 60-tallet, som er helt fantastisk! Se bare på dette bildet. Det var fargerike prints, frotte´-stoff, capribukser, rutete bluser og brede hårbånd. Og damene hadde selvfølgelig pasje-hår! Bare se på Malin i VI PÅ SALTKRÅKAN....ingen glemmer vel henne? Jeg syntes det er en av de mest inspirerende tiår når det gjelder klær og mote. Selv om jeg ennå ikke var født, får jeg et inntrykk av at dette var tiåret for håp og optimisme.
Tjorven og Båtsmann
Serien VI PÅ SALTKRÅKAN ble forøvrig innspilt på øya Norröra utenfor Bildö i den svenske skärgården, og med unntak av to stykker, bodde alle skuespillerne på øya under inspillingen. Astrid Lindgren selv, hadde et sommersted ikke så langt fra denne øya, og tok selv båten ut for å følge med på innspillingene titt som tett. Hun hadde alltid med kake til barna i serien.
Ja, dette var nok den siste krampetrekning av meg når det gjelder snakk om sommer og sol...jeg prøver desperat å få sommeren til å vare litt lenger, men jeg tror ikke det virker....?
Kilde og foto: www.svt.se

tirsdag 17. august 2010

DROOG DESIGN

Sugar cage

Tree-trunk benk,  EUR 11.000,-(det var jo nesten litt billig...!)
Det nederlandske design-kollektivet DROOG DESIGN lager veldig mye rart og morsomt. Bare se på denne benken laget av en diger trestamme! Her sitter man nok godt tenker jeg.....Det er bare å stikke ut i skogen med motorsaga å hente et tre og lage maken selv. Eller hvorfor ikke et bur til å ha sukkerbitene i? Godt å vite hvor man har sukkeret....
Foto: www.droog.com

PINOCCHIO OG GJØR-DET-SELV

Gjør-det-selv treet hjemme hos Bohemian Sense' barnerom...mangler bare en ugle...uhuu!
Foto:Bohemian Sense
Det var en gang en dag man fikk litt energi......Så, hvorfor gjøre det enkelt med wallstickers når man kan gjøre det vanskelig med frihåndsmaling! Fikk så lyst til å male et tre på veggen på barnerommet. Som tenkt så gjort. Vet ikke om det ble så mye billigere enn en wallsticker, men akk så mye morsommere, og så får man det akkurat som man selv vil! Dette treet malte jeg da på barnerommet til mine to små gutter. Så nå mangler jeg bare det kuleste teppet til å ha på gulvet; PINOCCHIO fra Hay! Har vi noensinne sett et finere og mer fargerikt teppe? Nei, det har vi ikke! I mellomtiden tråkker vi på et gressgrønt teppe fra IKEA, ikke så dumt det heller.
Bilder av Pinocchio hentet fra: www.hay.dk