'100% SHABBY CHIC-FRI SONE'

torsdag 30. september 2010

NYTT FRA TOPSHOP

Jakke fra TOPSHOP
Vår venn TOPSHOP får stadig inn nye ting, så pass på, hvis det er noe du vil ha! Jeg ventet en uke på å bestemme meg for en jakke, og vips, så var den borte....Ja sånn kan det gå, men her finnes flere sjanser. Denne jakken er temmelig fin, og er i 70% ull med ekte saueskinnskrage. Mørk blå er fargen. Ikke så dumt!
Foto: www.topshop.com

NOE FOR ARI BEHN?

Kjære alle forfattere! Her har dere den nye skrivestuen....eller kanskje bare et sted å trekke seg tilbake, eller ny lekestue til barna? Plasser denne i hagen og du har et lite ekstra rom utenom det vanlige. Denne kule kula er dekket av små biter av Plywood. Makan til oppfinnsomhet!
Foto: www.momoy.com

UT PÅ TUR, ALDRI SUR!


Riktig så koselig her inne i baderommet...!
På tide å vise et ekte bohemsk hjem igjen...Og sur blir du i allefall ikke hvis du har denne lille bilen.....Dette er en zen-inspirert bobil med kjøkken, loftsrom med rispapir-vinduer, baderom, og soverom med Tatami-matter. Go Japanese-style! Så, skal du på tur, er det jo bare å ta med seg dette lille hjemmet å cruise av gårde. Morsomt! Foto og kilde: www.momoy.com

CORNELIA

heter en smykke-designer som har laget dette helt fantastiske kunstverk! Det er i sølv, og har lenke på lenke tett i tett. Ingen flere beskrivelser nødvendig her. Bare se og nyt! Flere fine ting på den utrolig spennende web-shop'en: www.letablissement.com

HOLY

HOLY, EUR 635,- (www.letablissement.com)
VENUS AND MARS by BOTTICELLI
....heter denne spesielle kjolen i velour fra CHRISTIAN WIJNANTS. Den har fotoprint av kropper som gir hverandre en klem..... Minner meg litt om et maleri av BOTTICELLI...Veldig fint må jeg si. Kjolen får du kjøpt på: www.letablissement.com

SPENNENDE

....er disse veskene fra den indisk/engelske designeren JAS MB. Han ble født i Afrika, vokste opp i India og flyttet til England i 1970. Snakk om internasjonal fyr....Han begynte å lage en liten kolleksjon vesker i canvas og lær, men etter en tur til Italia ble det mer 'schwung' på sakene, og han åpnet sin første butikk i 1985 i Ilford.
WRINKLED SHOPPER, NOK 3.105,- (www.polyvore.com)


Nå kan du kjøpe disse kule veskene b.l.a. på www.net-a-porter.com og www.polyvore.com
Selv oppdaget jeg denne designeren da jeg var i Berlin for noen år siden, så en veske som skilte seg helt ut, som heter Scaled leather tote bag (se bilde), det endte med at jeg kjøpte den, etter å ha gått noen runder med meg selv.....Behøver jeg å si at jeg aldri har angret...?
JAS SEHMI /JAS MB
SCALED LEATHER TOTE BAG (www.bagbliss.com)
Foto: www.londonfashionweek.co.uk/ www.polyvore.com/ www.bagbliss.com

onsdag 29. september 2010

2 TING FRA ZARA

Saueskinnsvest fra ZARA, NOK 2.795,- (aj! Det svei i lommeboka..)

Ankelboots fra ZARA, NOK 799,-
Her er 2 fine ting fra ZARA...... Disse skoene syntes jeg er veldig enkle og fine, og de har jeg kjøpt. Liker spesielt godt at det er lys såle, da blir det litt tøffere, dessuten går de an å gå i, noe som liksom er en fordel. Pelsvesten har jeg høyt oppe på ønskelista, selv om jeg har klart å skaffe meg (i fjor) et par pelsvester fra før, er denne virkelig noe jeg vil ha. Sååå fin! Veldig kult stylet på bildet her, med et smalt belte. Toppers!
Foto: www.zara.com

LYSGAARD

....heter et dansk klesmerke, som både har en luxury kolleksjon og en barnekolleksjon. Dette var fint, syntes jeg, og sier ja takk til denne stjernekjolen. Denne hadde jeg brukt sammen med en pelsvest eller en sort dressvest + ankelboots med kilehæl. Og er du ekstra vågal; hvorfor ikke 'dra til' med en selvlysende rosa strømpebukse? Dæ hadde vøri no' dæ...
Kjole fra LYSGAARD luxury, DKK 1299,-
Marineblå kilehælsko fra OFFICE
De har også en webshop: www.freolishop.dk /www.office.co.uk

PRINGLE OF SCOTLAND

Jeg, i min uvitenhet, trodde at Pringle of Scotland var litt traust og kjedelig....så feil kan man ta! Bare se på disse bildene. Clare Waight Keller presenterte denne kolleksjonen for høst 2010. Her var det mye man kunne tenke seg ja....Spesielt får jeg et STERKT behov for denne saueskinnsjakken! Elsker denne typen saueskinn, litt rufsete. Med i kolleksjonen var også spennende ulljakker med kule detaljer og fine kabelstrikkede gensere med vide bukser. Dette kan jeg godt slenge på mitt legeme denne høsten.


PRINGLE OF SCOTLAND, Ready-to-wear FALL 2010 (Foto: www.style.com)
Foto: www.style.com

RØFT!

.....er dette interiøret. Flott med betongvegger i kombinasjon med denne glasslampen fra italienske PENTALIGHT, og den slitne skinnstolen fra 70-tallet. I det hele tatt kunne jeg godt tenkt meg å bo her.....Må bare isolere litt før jeg flytter inn i denne borgen....tipper det er svinekaldt på vinter'n. Sjekk også gulvet...Grådig fint!

HIMMELSENGEN

....fra Joseph Walsh er en drøm. Sengen er laget av ask i lamineringsteknikk. Designeren er selvlært, og det funket jo bra, ser det ut som. Jeg får litt barokk-følelse her, og det er ikke bare p.g.a. omgivelsene, samtidig er den også organisk i formen. Nydelig er den i alle fall. Navnet er ENIGNUM.
ENIGNUM by Joseph Walsh (Foto: www.trendir.com)

tirsdag 28. september 2010

FRA SKROT TIL SKATTER

BELONGING MACRO, halskjede laget av kart, seilduk, sølv og perletråd

BELONGING BETWEEN ll, halskjede laget av gamle postkort, frimerker og seilduk.
Dette er faktisk smykker(!) laget av Marie Asbjørnsen. Hun er inspirert av kreativ resirkulering i Afrika, hvor gjenbruk står sentralt. I serien BELONGING har hun jobbet med temaet TILHØRIGHET, og på hvor mange forskjellige plan det finnes; fysiologisk, psykologisk, geografisk og biologisk. Spennende!
Foto: www.triennale.no /www.marieasbjornsen.no

INDUSTRI-CHIC

Nå har jeg endelig funnet et fint tv-bord....det er egentlig helt umulig å finne, for man vil jo egentlig bare gjemme den stygge tv-kassa! Men, nå har disse industri/fabrikk-chic hyllene sett dagens lys. Disse kommer fra italienske IDI-studio og selges hos LIVING. De er laget av resirkulert teak fra gamle båter...og treverket er visstnok også FSC-godkjent. Så da er vi også miljøvennlige når vi kjøper disse møblene. Flott!

Benken med skuffer under koster kr. 2.995,- hos LIVING. Veldig fint!
Foto: www.trendir.com

BROSJE BLE TIL HALSKJEDE

Denne ugle-brosjen fikk jeg av min venninne for et par år siden, og den er jo veldig kul, så jeg fant ut at jeg ville ha den som kjede istedet. Da var det bare å tre en selvlysende rosa nylontråd (sånn du kjøper i perlebutikker) gjennom, og vips så har du et kjede. Denne brosjen er fra BAUM UND PFERDGARTEN, og de har et lignende kjede på høstkolleksjonen nå, men det er litt større og har ikke rosa tråd. Men, selvlysende rosa er veldig morsomt, så det ville jeg ha. Finn fram figurer eller annet morsomt, f.eks. sånne bokstaver med magnet bak, som du kan feste på kjøleskapet. De er også morsomme å ha som kjeder...Good luck, duck!

NORGES VAKRESTE HJEM

Hildegunn fra Sandnes sitt hjem, her den kule sofaen laget av paller (Foto: Sveinung Bråten/Boligpluss)
...heter en kåring som nå pågår i magasinet Bolig Pluss. Finalistene presenteres også i God Morgen Norge i tur og orden. Her er det veldig mye shabby-chic ute å går...og som dere vet, er denne bloggen '100 % Shabby Chic-fri sone'....men har lyst til å ta med et bilde fra et av hjemmene i denne konkurransen. Hildegunn fra Sandnes har gjort det aller meste selv i dette huset, og hun har en rå fabrique-chic stil i sitt hjem, noe jeg syntes er litt mer spennende enn shabby chic.......Hildegunn er litt av en dame, hun har, som sagt, gjort alt selv; lagt fliser, bygget spisestuebord (som er kjempekult...hun og sønnen dro til et byggevarehus, kjøpte materialer og satte i gang med sag og hammer....BRA!), bygget veranda, bygget sofa av gamle paller (se bilde), i det hele tatt; en 'grepa' dame. Jeg likte stilen i stua hennes + det faktum at hun har gjort alt sjøl. (...fikk ikke inntrykk av at det var noen mann inne i bildet her...)Men, bare se på bildene fra stua hennes, litt etnisk, litt fabrikk-chic industri og veldig mye fine grå-farger. Heia Hildegunn! Jeg stemmer på deg! Se flere bilder på:www.boligpluss.no

CARRE COPENHAGEN

Lager nydelige smykker i en stil inspirert av byzantiske og antikke smykker. De bruker ekte perler og stener. Disse smykkene ble jeg først oppmerksom på i en liten butikk i Stockholm for nesten 14 år siden, og  der så jeg et helt nydelig halskjede i sølv med lilla ametyster hengende som små dråper....Et smykke som skilte seg ut fra alt annet jeg hadde sett. CARRE's smykker er tidløse og romantiske. Man blir aldri lei....den dag i dag bruker jeg mitt smykke som er over 10 år gammelt. Carre Copenhagen har også en egen facebook-side.
Mer info: www.carre.dk

mandag 27. september 2010

HØYDESKREKK....?

Da skal du ihvertfall ikke ta på deg disse skoene....For her blir du en halvmeter høyere på et blunk! Mener å huske at noe i denne 'duren' var veldig hot for en sånn ca. 15 år siden.....? Buffalo sko og rødfarget hår var trenden den gang da. Nå har vi heldigvis kommet litt nærmere moder Jord, og takk for det! Så slipper vi  150 ankelbrudd om dagen....

Foto: www.stylehunter.com

PRADA SOMMER 2011


Slik skal du se ut i PRADA'S øyne, neste sommer. Striper, farger og rysjer er tingen! Men, sminken kan jeg i grunnen spare meg for.....har ikke lyst til å se ut som et mystisk spøkelse på høylys dag......
Foto: www.style.com

søndag 26. september 2010

BALLONG-DANSEN

Denne lille krakken er kledd med 500 ballonger, som er dratt og strukket over og rundt omkring. Er det mulig....? Denne fargerike lille skapningen koster DKK 1500,- og er designet av Natalie Kruch. Produsent er UMBRA. Dette kan du jo bare lage deg sjøl.....stikk på et loppemarked, finn en gammel krakk og begynn å strekke ballonger....hvis du ikke har noe annet å gjøre da. Mye rart man kan gjøre med ballonger.
Foto: www.illumsbolighus.dk

KJETTING

Jeg vil ha et skikkelig grovt kjetting halskjede! Men, ikke lett å finne...kanskje jeg må finne en Hip Hop-butikk? Dette fra MICHAEL KORS var i allefall midt i blinken....
Foto:www.michaelkors.com

fredag 24. september 2010

SKINNJAKKEN

....man vil ha, er dette prakteksemplaret fra amerikanske ALL SAINTS. Men, så var det dette med toll og moms igjen da.
OWAIN skinnjakke fra ALL SAINTS, $ 690,-
Flere ting som rocker din hverdag på: www.us.allsaints.com

ET HOTELLROM MIDT I SKOGEN

På JUVET LANDSKAPSHOTELL i Valldal får du naturen bokstavelig talt rett inn. Her er det bygget 7 forskjellige separate rom midt i det nasjonalromantiske landskapet mellom Geiranger og Trollstigen. Alle 'rommene' eller hyttene har store vindusflater hvor du ser ut i den fantastiske skogen og naturen. Prosjektet er tegnet av arkitektene JENSEN OG SKODVIN. Fra et av rommene skuer du ut på Valldøla som renner gjennom det 5 meter smale og 25 meter høye Gudbrandsjuvet. Alle rommene bindes sammen  ved hjelp av smale zen-inspirerte stier. Om kvelden kan du flyte rundt i det oppvarmede utendørsbadet og nyte en hjemmelaget Calvados.....eller hva du nå måtte ønske av drikke. Tenker jeg tar høstferien her.....bare litt synd at det ligger 8 timers biltur fra Oslo....sukk! Sjekk forøvrig nettsiden for nydelige bilder tatt av KNUT BRY. www.juvet.com
Alle foto: Knut Bry

KITSCH

Se på disse søte og kitschy øredobbene du kan få kjøpt på nettbutikken http://epla.no/products/51973/
På www.epla.no selges klær, sko, håndlagede ting og tang, smykker, vesker, kunst og you name it....Masse fint!
Øredobber fra STAESJ kr 245,-
Foto fra: butikken STAESJ på www.epla.no

TIBI, IN OMNE TEMPUS, HILSEN FRA MARC JACOBS...

MARC JACOBS lager ikke bare klær.....sjekk ut disse armbåndene i lær, med latinske inskripsjoner på metall-plate. Visdomsord vi ikke kan få nok av.....
TIBI, IN OMNE TEMPUS (For you, forever),
SERVA ME, SERVABOTE (Save me and I will save you)....min favoritt!
VERIT AS INLUSTRAT (Truth Enlightens)
Mere på: www.marcjacobs.com/special-items/

BOHEM-INDISKA

Slik styler INDISKA høstens kampanje....Dette må vi jo bare ha! Særlig halsbåndet ser jo superfint ut! Jeg får veldig 70-talls og hippie følelse her.....med hår, sminke og denne modellen. Jeg elsker looken.....legg merke til den fine ringen og armbåndet på venstre hånd. Jeg sier bare YES!
Flere fristelser på: www.indiska.com, men alt ligger ikke ute på nett, så dra til butikkene og sjekk utvalget. Masse ultrafine smykker! Jeg så b.l.a. et sølvbelagt armbånd som var helt fantastisk, minnet meg litt om en brynje. Løp og kjøp!

HOSS INTROPIA

HOSS INTROPIA FALL 2010 (Foto hentet fra www.yourkloset.com)
.....er et spennende spansk klesmerke, som denne høsten er inspirert av Orientexpressen. Noen som husker det norske klesmerket RETT OG SLETT? Ikke så lenge siden de 'kastet inn håndklet' etter mange års god innsats. De hadde også blitt inspirert av Orientexpressen i en av sine siste kolleksjoner. Kanskje HOSS INTROPIA har hermet...? Uansett, dette ser ut som en veldig fin kolleksjon, spanjoler!

BLADLUSA

Jeg er en bladlus! Jeg elsker magasiner og blader.....og en av mine store favoritter er det svenske livssilsmagasinet FAMILY LIVING. De har masse morsomme og fargerike reportasjer, ideer og gode innredningstips for familier. De viser hjemmene til kjente svenske personer og deres familier, som har blitt stylet med fine klær i sofaen sin. Og det som er ekstra stas for en trend-nisse som meg; det står hva slags klær de har på, og hvor du får kjøpt de. TIPP TOPP TJOLAHOPP!
Se mer på www.familyliving.se

torsdag 23. september 2010

VERDENS FINESTE TAPET

....er dette fra nederlandske EIJFFINGER. Dette er en nydelig og trolsk fototapet i fiber som du kan 'smelle' opp på en vegg som er trist. Nå må jeg bare hjem å finne et sted å ha dette mesterverk, slik at jeg kan drømme meg inn i denne mystiske og gåtefulle skogen. Kanskje jeg møter en alv også....? Nydeligste tapet jeg noensinne har sett. Den ser nesten ut som en akvarell. Tapeten har de b.l.a. hos interiørbutikken HVIT TRÅD på CC Gjøvik. Der får du også kjempehyggelig service og hjelp.
Se flere fine tapeter på: www.eijffinger.nl

L.A.M.B.

GWEN STEFANI herself...(Foto: www.style.com)

Fin dress, L.A.M.B. SPRING 2011

L.A.M.B. SPRING 2011 (Foto: www.style.com)
Love, Angel, Music, Baby.....vakre og kule Gwen Stefani vil at vi skal kle oss i afrika-print, blått print, svart og grått print....neste sommer. Dette er hennes Ready-to-wear collection SPRING 2011. Dette var fint! Digger spesielt den blå og hvit-rutete dressen med innsvinget jakke, og en liten hatt på toppen. Veldig fine farger også, Gwen!
Foto: www.style.com

REINSDYR ELLER RÅDYR?

Frynsefrans fra ZARA, NOK 799,-

Jeg klarte ikke helt å bestemme meg om motivet her var rådyr eller reinsdyr....? Men reinsdyr har jo ikke hvite prikker på kroppen...så da må vi kunne konstatere at dette er rådyr! Vanligvis er jeg ikke noen stor fan av trøyer med print av dyr, være seg hester, hunder eller andre skapninger, men denne var faktisk ganske morsom. Frynsevesken er et 'ja-takk'-produkt.
Trøye med fine dyr....fra ZARA, NOK 249,-
Foto og shopping: www.zara.no