'100% SHABBY CHIC-FRI SONE'

søndag 31. oktober 2010

ALLE HELGENS AFTEN

J'OAN OF ARC spilt av Milla Jovovich i Luc Besson's film fra 1999
(Foto: www.toutlecine.com)
J'EAN D'ARC OF LORRAINE by Jules Bastien-Lepage (fr.1848-1884)
Foto: www.metmuseum.org
Hvorfor feirer vi Halloween? Jo, fordi dette er en katolsk minnefest for helgener og martyrer. Og den mest kjente helgen av dem alle er for meg J'EANNE D'ARC, som både har blitt tolket i kunsten og på film. Milla Jovovich spilte denne damen i Luc Besson's film fra 1999, hvor hun fremsto svært maskulin og med tidenes 'bolleklipp'....Dette maleriet jeg her viser er også en av tolkningene på henne. Stakkars Jeanne D'arc(1412-1431) ble bare 19 år, og ble brent på bålet for hekseri og for at hun brukte mannsklær..(!) Hun var en svært modig dame og ledet Frankrike i kamp mot England under hundreårskrigen frem til hun ble tatt til fange og henrettet. Så la oss minne modige J'EANNE D'ARC i kveld.

BAUM UND PFERDGARTEN'S UNIVERS

BAUM UND PFERDGARTEN's SS2006....those were the days!
(foto:www.baumundpferdgarten.com)
BAUM UND PFERDGARTEN's grenseløst fine blazer og skjørt fra SS2006 kolleksjonen! We want more!
(Foto:www.baumundpferdgarten.com)
BAUM UND PFERDGARTEN AW2010 (foto: www.baumundpfergarten.com)
BAUM UND PFERDGARTEN AW 2010(www.baumundpferdgarten.com)
BAUM UND PFERDGARTEN's fantastiske SS2006! Slike klær vil vi ha!
(foto: www.baumundpfergarten.com)
Denne fine kåpen i 100% ull kan du kjøpe for 3.799,- i nett-butikken www.shop.baumundpferdgarten.com
Nå har det danske klesmerket BAUM UND PFERDGARTEN fått egen nett-butikk. Så da kan du handle i vei på nettet. Den danske designer-duoen Helle Hestehave og Rikke Baumgarten startet sitt lille univers i 1999, og kjennetegnes ved en morsom og leken stil med mange kontraster. Det grunner i at de to utfyller hverandre, hvor Helle's design er litt mer klassisk og damete, og Rikke litt mer leken og morsom. Sammen blir dette ikke noe annet enn sirkus dynamitt! Husker første gang jeg så merket på Øksnehallen i København, hvor Helle og Rikke hadde en liten stand med morsomme klær, som skilte seg ut blant mye annet...Best husker jeg prikkete strømper med volanger..! Baum und Pferdgarten har blitt mye mer komersiell i sin stil, de seneste 3 årene. De tidligere kolleksjonene var mye mer vågale, kreative og friske, syntes jeg. Det at de i fjor gikk konkurs, og etter det ble kjøpt opp av BRUUNS BAZAAR, gjorde også sitt til at merket ble mye mer kommersielt, og ikke fullt så spennende. Håper virkelig de beholder sitt særpreg, selv om stor-konsernet, drevet av Bjørn og Teis Bruun har satt 'kloa i' merket! Jeg må bare vise dere B.U.P. sin aller beste kolleksjon; nemlig VÅR/SOMMER 2006! Ingen over, ingen ved siden! Fortsett mer sånn som dette, Rikke og Helle! Her kan du kjøpe noen av BAUM UND PFERDGARTEN sine plagg på nett: www.shop.baumundpferdgarten.com

lørdag 30. oktober 2010

FOTOKUNST....!

Foto: Jonas Linell
Foto:Jonas Linell
Foto: Jonas Linell
Foto: Jonas Linell
Jeg syntes noen plateomslag er de reneste kunstverk. Og her viser jeg noen av JONAS LINELL's fotokunst, som er cover-foto for den svenske gruppen KENT. Mystisk, nydelig, trolsk, gåtefullt....Se og nyt! Ut å knipse folkens!
Foto via www.kentjunkie.com

PLANT ET TRE

Plant en skog med disse hjemme i stua....SEK 700,- (67,5 cm)
Disse utrolig fine trærne får du kjøpt i Moderna Museet sin web-butikk. Og for hvert lite tre du kjøper, kan et tre plantes i et u-land....bra tiltak! Trærne finnes i to størrelser, 34 cm og 67 cm, og er laget i naturtre. De kommer flatpakket. Da gjenstår det bare å legge inn en bestilling, og plante en liten skog i stua, og samtidig støtte en god sak...det kan ikke bli bedre! Her kan du kjøpe treet ditt: http://shop.textalk.se/se/artgrp.php?id=2993&grp=49523

fredag 29. oktober 2010

SIENNA OG JIMMY CHOO

Sienna i Jimmy Choo wedges PANDORA (foto via www.coolspottes.com)
JIMMY CHOO platå-sko 'Pandora' heter dette vidunderet. $ 575,- (ca. NOK 3500,-)
Jeg bare elsker disse skoene fra JIMMY CHOO, og det gjør nok kjære Sienna også....det skjønner jeg veldig godt, for de er bare helt fabelaktige! Du får kjøpt de på www.luisaviaroma.com

KATE MOSS FOR TOPSHOP

Søt liten skinnjakke i en herlig farge, fra Kate's egen design for TOPSHOP
Bohem-kjole designet av Kate Moss for TOPSHOP
Kate Moss i en av sine egne styles for TOPSHOP (photo via www.vogue.co.uk)
Helt nyyydelig blondekjole i 'vintage'-look fra Kate's kolleksjon for TOPSHOP
Her er noen godbiter fra KATE MOSS' siste kolleksjon for TOPSHOP....Bra jobba, Kate! Lucky TOPSHOP! Og heldiggriser vi, som kan kjøpe tingene...må bare ta en tur til Stockholm eller København, eller ta en tur på nettet...:-) Jeg elsker denne kolleksjonen for dens bohem- og vintage-stil!
Alle foto via www.vogue.co.uk

torsdag 28. oktober 2010

GINA'S ARMBÅND

Tøffere enn toget...? Armbånd fra GINA TRICOT, kr 99,- (foto via www.ginatricot.com)
Sjekk ut dette tøffe armbåndet fra GINA TRICOT...riktignok er det i plast, men fint er det! Og koster bare 99 kr.

SLIK LAGER DU 'BETONG'-VEGG I HEIMEN

'Betong'-vegg hjemme (Foto: privat)
Har du lyst på litt fabrikk-look hjemme? Det er jo veldig i tiden nå med industri-stil på interiør-fronten.....Slik lager du en tøff 'betong'-lignende vegg hjemme: Du kjøper HEY'DI ferdigblandet grå sparkelmasse på byggevarehuset, påfører sparkelen på hele vegen, i forholdsvis tynt lag, ved hjelp av stor sparkelspade. Du får da en litt grov og matt overflate i en veldig fin betong-grå farge. Pass på så det ikke blir FOR grovt...tenk hvordan en betong-vegg ser ut i virkeligheten...Du kan også male veggen etterpå. Hvis du tar en fille og gnir på litt ut-tynnet maling, får du også en veldig kul effekt. Du kan jo da velge en maling som går litt ton i ton i forhold til gråfargen på sparkel-veggen. F.eks en litt mørkere gråfarge eller gråbrunt. Jeg har selv to vegger hjemme som jeg har helsparklet, og er veldig fornøyd med det. Malerne som malte huset vårt innvendig, lurte på om den veggen virkelig skulle være 'slik'.....

onsdag 27. oktober 2010

CARRIE OG MR.BIG'S LAMPE

Carrie og Mr.Big's spisestue med spesiell taklampe fra PROPERTY, valgt av set designer Lydia Marks
(photo via www.elledecor.com)
Her er den spesielle taklampen som henger hjemme i Carrie og Mr. Big's spisestue. Den er i oksidert stål og kommer fra PROPERTY (www.propertyfurniture.com). Set designer i filmen var Lydia Marks, og hun var ansvarlig for alle rekvisitter, møbler og interiør i filmen. Alt fra hva skuespillerne hadde i sine vesker,  til hvilke sofaputer Carrie hadde....for en spennende jobb!

DYPETS HEMMELIGHET

THE SILENT EVOLUTION i Cancun, Mexico (Photo: www.underwaterworld.com/Jason de Caires Taylor)
WATER WONDERS i Grenada, Karibien (Photo: www.atlasobscura.com)
JASON DE CAIRES TAYLOR heter en svært kreativ fyr, som har laget flere forskjellige undervanns-skulpturparker!!! En av de er beliggende i Cancun i Mexico, nærmere bestemt Isla de Mujeres, og denne parken heter THE SILENT EVOLUTION. Disse skulpturene er senket ned på ca 9 m dyp og kan ses av snorklere, dykkere og båter med vindu i bunn. Vannet er utrolig klart her, så sikten er veldig bra. Noen av skulpturene veier opptil 15 tonn og er laget i stål og betong. Dette er helt helt fantastisk! For en kreativitet, for en mystikk og for en idé! Jeg bøyer meg i støvet for dette prosjektet! Denne mannen er et geni....han har også en undervannspark utenfor Grenada i Karibien, i Molinere Bay, rett utenfor hovedstaden St.Georges. Denne parken har han kalt WATER WONDERS. Jeg er bare stum av beundring for disse mesterverk i vår fantastiske undervannsverden....! Jason er utdannet skulptør, har jobbet som dykkeinstruktør og fotograf, samt som graffiti-kunstner. Mye av hans barndom ble brukt ved korallrevene utenfor Malaysia, og han utviklet da en stor interesse for havet's verden.
THE SILENT EVOLUTION i Cancun, Mexico (Photo: www.underwaterworld.com/Jason de Caires Taylor)
THE SILENT EVOLUTION by Jason de Caires Taylor
Foto: www.underwaterworld.com og www.atlasobscura.com

tirsdag 26. oktober 2010

ET KULT HJEM

Kule betongvegger og bord, + sjekk den tøffe G-bokstaven. Digger dette interiøret grasalt mye, kombinasjonen av betong, bokstav, prismelysekrone og gammelt skap er utrolig spennende! (foto: www.dornob.com)
Tenk så deilig å slenge seg opp i denne divanen...! Legg merke til hvordan de har hengt bildene sine...
(foto: www.dornob.com)
Her bor en kunstner og en arkitekt, og de har liksom 'taget hva de har' og laget et utrolig spennende hjem, med mange fine detaljer. Jeg digger den store sofa-divanen med masse fine puter, og den fine betongveggen bak.

SAILOR-LOOK OG BABEL BUTIKKEN

Klassisk skipperjakke i 80% ull fra PETIT BATEAU, ca NOK 1.700,-(www.petit-bateau.us)
Har alltid likt den maritime 'sailor'-looken....og her har vi en grådig fin klassisk skipperjakke fra PETIT BATEAU og en minst like fin stripete genser.... I Oslo så får du kjøpt PETIT BATEAU hos b.l.a. BABEL i Markveien på Grunerløkka, som forøvrig er en veldig fin butikk med en vintage-avdeling innerst i lokalet. De har også merker som: RIKA, ETOILE/Isabel Marant, MÅNESTRÅLE, SEE BY CHLOE og VANESSA BRUNO. Stikk innom og bli beriket!
Stripete trøye i organisk bomull fra PETIT BATEAU, ca NOK 500,-(www.petit-bateau.us)
BABEL på Grunerløkka....verdt et besøk.

www.petit-bateau.com

ART GARDEN SPA I GØTEBORG

Sildrende vann i rustikk 'innpakning'....fint!
Flyt inn i denne deilige balanserte atmosfæren av naturinspirert interiør i Gøteborg. ART GARDEN SPA ligger i tilknytning til ARKEN HOTEL som ligger helt ute ved vannkanten rett utenfor Gøteborg sentrum. Adressen er Nordatlanten 100, Gøteborg.....Allerede i resepsjonen møtes du av sildrende vann, grønt gress og fuglekvitter, og glir du lenger inn kan du velge å glede kropp og sjel med b.l.a. ansiktsbehandling, detox leirebehandling, helkroppsmassasje, fotbehandling og kurbad. Om ikke dette var nok, så finnes også et lysterapi-rom, mørketerapi-rom med vannsenger som holder 33 grader....og et orangeri, hvor du kan slenge deg ned i en koselig kurvstol blant urte-vekster og appelsintrær, og bla igjennom diverse fine bøker om hage, blomster og interiør. Eller hvorfor ikke legge seg i boblebadet, mens du skuer utover vestkysten av Sverige....En del av innredningen er utarbeidet i samarbeid med kunstnere, og flere steder kan du nyte kunst og installasjoner. God tur til Gøteborg! 
Gjør Yoga-timen din i denne oasen....
.....eller sett deg på disse oppvarmede benkene og dypp tærne i rennende vann.
Lyst til å dra hit...? Logg deg inn her: www.arkenkonferenscenter.se

FENDI'S FORSLAG

Ååååhh,  ELSKER denne nydelige kjolen i herlig vintage-følelse fra FENDI fall 2010 (style.com) 
FANTASTISK stoff-tekstur, og 20-talls snitt fra FENDI fall 2010 (style.com)
VAKKER og tøff kjole i klassisk snitt med spesielle detaljer fra FENDI fall 2010 (style.com)
På tide å få litt glamour inn på bloggen her...dette er kanskje FENDI'S forslag til årets julebord-antrekk...? Det høres veldig bra ut mener jeg....for disse kjolene og skoene hadde gjort 'susen' på årets julebord. Lekkert, sofistikert og i fantastiske stoff-kvaliteter, sier nå jeg.....digger stilen på disse kjolene. Å finne SKIKKELIG fine pynte-kjoler er vanskelig,  når jeg ikke orker stroppeløse og kjedelige kjoler som flyter rundt i alle butikker.....gi meg noe med litt mere 'snert' og en touch av vintage!! Gi meg FENDI!
Digger også denne vakre kjolen med høy hals, se hvor fint stoffet faller....og de flotte ermene....fra FENDI fall 2010
(foto: style.com)
Og til slutt....kan vi ikke bare spenne på oss disse praktfulle skoene, også fra  min venn FENDI...
Foto: www.style.com

mandag 25. oktober 2010

SUPERMARKET SARAH

Må si jeg syntes dette var veldig morsomt og inspirerende! Sarah kler opp en vegg hjemme hos seg selv med vintage-klær og alskens rariteter, du kan kjøpe alt du ser her! Det er bare å klikke på den tingen du vil ha...For å finne ting som hun selger, drar hun rundt på loppis, hvor hun kjøper og selger. Hun har også en egen blogg: http://blog.supermarketsarah.com
Her kan du kjøpe hennes 'ting og tang' og sjekke Sarah's eklektiske smak: www.supermarketsarah.com

NEW YORK DAMEN

Pamela Love's fugleklo i gull, sølv og bronse...
Pamela Love's egen stil...fint! (Photo: www.elle.com)
Pamela Love's design
Pamela Love's design
Pamela Love i trøye fra Alexander Wang og verdens mest slitne jeans....nederst i venstre hjørne har vi pus....(Photo:www.elle.com)
PAMELA LOVE heter en New York-dame som lager disse spesielle smykkene. Hun jobbet som stylist og assistent for en maler, da hun begynte å designe sine egne skatter. Hun er inspirert av natur-elementer, gotisk stil, indisk-og afrikansk kultur, samt ideén om smykker som en form for beskyttelse...(!) Interessant! Hun lager b.l.a. fugle-klør, fugle-hodeskaller osv osv....Og har en kråke som symbol i sin logo. (en kråke symboliserte for enkelte indianerstammer, 'verdens skaper'....betraktes også som et orakeldyr med kunnskap om fremtiden...) Sjekk ut disse tingene....og hun har selv også en veldig kul klesstil...bare se hva amerikanske ELLE fant i klesskapet hennes da de var på besøk....
Foto: www.pamelalovenyc.com / www.shopbop.com / www.elle.com

lørdag 23. oktober 2010

MORSOMT FRA ASOS

Kul Cambridge-veske i skinn fra ASOS, ca NOK 1200,-
Oersized jumper kjole fra ASOS, ca NOK 3.000,- (70% lammeull)
Muff fra Rike Feurstein hos ASOS, ca NOK 2.000,-
Syntes dette bildet var så morsomt, fra ASOS.com....så jeg måtte bare ta det med. Det som gjør det kult er den søte muffen i rosa....en muff er tingen! Bare ordet 'muff' er jo morsomt...Digger også den fine vesken i Cambridge-stil.
Foto og shopping: www.asos.com

fredag 22. oktober 2010

ACNE STRIKK

Beryl Patch fra ACNE  (foto: www.acnestudios.com<9
Kunne godt tenkt meg denne strikkejakken fra ACNE med påsydde lommer i silke og rygg i silke. Helt toppers plagg som faktisk kommer til å bli brukt! Ja takk!
www.acnestudios.com