'100% SHABBY CHIC-FRI SONE'

mandag 31. januar 2011

EN GAMMEL DØR....

En gammel dør behøver ikke ligge å råtne på en låve.... Se her hva du kan bruke den til...! Både miljøvennlig og ekstremt sjarmerende og stilig! Denne døren leder inn til et baderom...så kult! Og spesielt fint er det at den henger på trinser og skyves frem og tilbake. En idé verdt å ta med seg. Ut i låven/garasjen til bestefar, og hent en gammel dør...
Foto via www.greenhomedesign.co.uk

lørdag 29. januar 2011

HVERDAGSANTREKK?

Hverdagsbohem?
Fant dette kule hverdagsantrekket(?) på www.chictopia.com. Digger stilen her og spesielt halskjede fra FOREVER 21, med fjær! Vet ikke helt om det er et hverdagsantrekk, men kanskje hvis du bor i Miami....eller Spania eller Afrika, eller kanskje en vakker, varm sommerdag i Norge, når det ikke blåser så mye at salaten blåser av gaffelen, når du spiser ute?

fredag 28. januar 2011

WASTE

.....heter en ny linje fra vår alles venn Hennes og Mauritz. Lanvin-kolleksjonen ble ikke den store suksess som forventet, og det ble mange klesplagg til overs. Smarte H&M lar ingen ting gå til spille, så nå har de designet en egen linje av de avdankede og gjenværende klærne fra Lanvin-kolleksjonen. LURT og MILJØVENNLIG! Linjen kalles for WASTE (bra navn...) og blir lansert i februar. Her er noen smakebiter....og jeg syntes det ser litt morsomt ut! Toppen øverst til høyre er ihvertfall min favoritt. For å si det sånn; dette var faktisk morsommere enn Lanvin for H&M....Kolleksjonen er designet av H&M designsjef Ann-Sofie Johansson. Ann-Sofie; du er bedre enn Alber Elbaz! Grattis!
Foto via www.nymag.com

ELIE SAAB OG SCARLETT JOHANSSON

Nydelig kjole fra ELIE SAAB båret av Scarlett Johansson på Golden Globe 2011.
Elsker denne kjolen i chiffon med perlebroderier med et snev av 20-tall over seg...
Den libanesiske moteskaperen ELIE SAAB er en av Hollywoodkjendisene's favoritter. Både Scarlett Johansson og Halle Berry står på kundelisten. Herr Saab startet sitt klesverksted i 1982 og i 1997 viste han sin første kolleksjon. Stilen er feminin til fingerspissene og kvalitetene er ofte silke og chiffon med perlebroderier. Må bare vise dere SCARLETT JOHANSSON på Golden Globe 2011 i sin fantastisk vakre kjole fra ELIE SAAB (født i 1964). Denne kjolen ser litt ut som en mix av 20-tallet og  en vintagedrøm......elsker stilen! Og jeg digger at hun har dempet resten av inntrykket ved å kun bruke små øredobber og noen enkle armbånd.
Foto via www.justjared.buzznet.com

onsdag 26. januar 2011

HERLIG SVALT OG UPERFEKT

Jeg kan godt legge meg her og sove!
Foto via www.skonahem.com/ Karl Anderson
Lampen LIV designet av Jonas Bohlin......denne kan du kanskje bare lage selv også...? Kjøp noen meter tyll og en billig lampeskjerm fra IKEA....Peace of cake? Kul er den ihvertfall!
....er dette soverommet. Et rom som innbyr til hvile og ro, spør du meg. Elsker stilen her...med litt hjemmelaget og litt kjøpt, litt billig og litt dyrt. 'Gavlen' er en gammel linduk som kostet 50 kr på loppemarked, hvor sømmene er fjernet, deretter er stoffet rullet med samme maling som veggen, lagt på en presenning til tørk i et døgn, for så å bli spent opp på veggen over sengen. Utrolig fint og litt herlig uperfekt....Jeg falt også for måten de har hengt lamper på, spesielt digger jeg tyll-lampen LIV designet av Jonas Bohlin. Alt i alt er dette et vakkert og inspirerende interiør i fine bleke farger. Jeg vil gjerne legge meg her!
Foto: Karl Anderson via www.skonahem.com

OSLOS VAKRESTE BYGNING

Victoria Terasse er for meg Oslos fineste bygning. Bygget ble satt opp i perioden 1884-1890, og hovedarkitekt var Henrik Thrap-Meyer. På denne tiden var dette landets fineste leiegårdskompleks og her var mange store, fine herskapsleiligheter med innlagt strøm, noe som ikke var vanlig på den tiden. Denne bygningen går over fire etasjer og fasadelengden er på 180 meter. Ornamentene på fasaden er i nyrenessansestil og bygningen har kupler og spir. Her har også Henrik Ibsen bodd (fra 1891-1895), og det var her han skrev "Byggmester Solnes" og "Lille Eyolf". Ved okkupasjonen av Norge i april 1940 ble bygget overtatt av tyske Gestapo, og det var forhørsrom og fangeceller i kjelleren. For mange har derfor bygningen vært forbundet med tortur og krig. I dag blir deler av bygget b.l.a. brukt av Utenriksdepartementet. Jeg syntes dette er en av de flotteste bygninger i Oslo.
Kilde: Wikipedia

tirsdag 25. januar 2011

ETRO SPRING 2011

Fantastico bluse og sko!
Her snakker vi om detaljene, som 'gjør det'. Nydelige fargerike og lange kjeder, som gjør hele outfit'en.
En kjole man vil ha!
Er bare nødt til å vise noen 'smakebiter' fra ETRO's vårkolleksjon 2011. Herlig og sofistikert bohem-chic stil! Italienske ETRO startet som tekstilprodusent i 1968, og ble kjent for sine flotte kvaliteter og intrikate prints. I 90-årene ekspanderte de til motebransjen og lanserte sin første 'ready-to-wear'-kolleksjon. Familiebedriten ETRO produserer nå både møbler, dufter og assesoarer, og Veronica Etro er designer for damekolleksjonene. Jeg holder alltid et øye med ETRO.....
Foto via www.elle.com

'GAMLE PLANKER'-TAPETAlt er ikke hva det ser ut som.....f.eks denne tapeten fra hollandske PIET HEIN EEK. Den heter SCRAPWOOD wallpaper og er utrolig naturtro. Nå behøver du ikke lete etter gamle planker for å få denne 'looken', man tager bare en tapet! Stilig!
Foto via http://www.design-milk.com/ / http://www.sloophoutbehang.nl/ http://www.style-files.com/

mandag 24. januar 2011

TOPSHOP BLAZER, PAMELA LOVE OG EBAY

Dette er den New York-baserte smykkedesigneren Pamela Love i sin TOPSHOP-blazer med svaleprint, som jeg også nå er den glade eier av...! Forøvrig 'rocker' resten av stilen til Pamela også...
Foto via http://becauseimaddicted.net
MIU MIU SS2010 silkekjole med svaleprint. TOPSHOP lot seg inspirere.....fint for meg!
Foto via www.net-a-porter.com
Jeg ble jo helt besatt av denne blazeren da jeg så den på en blogg....og har lett med 'lykt og lupe' på ebay siden....og plutselig en dag fant jeg denne jakken! Hipp hurra, bursdag og jul samtidig...! Nå er jeg den glade eier av denne fantastiske MIU MIU-inspirerte blazeren med print av sorte svaler...er jeg heldig eller er jeg heldig? Foto via http://becauseimaddicted.net /www.vanessajackman.blogspot.com

søndag 23. januar 2011

NY BOHEMIAN TV-'KROK'

Ny 'look' i stua...KARLSTAD sofa fra IKEA, bord fra MILLA BOUTIQUE, teppe fra IKEA, hjemmelaget drivved-lampe, gammelt bord og skjell-lampe fra MILLA BOUTIQUE, liten lysestake fra RAUN. Puter fra INDISKA, IKEA og TINE K HOME.
Foto: Bohemian Sense
Nå har tv-'hjørnet' fått en ny 'look' her i huset...Mangler bare hvitt trekk på sofaen fra IKEA. Endelig får man lyst til å sette seg her...tidligere var det dårlig 'FENG SHUI'...Lampa er tatt opp fra en eske i kjeller'n, nytt bord fra Milla Boutique og ny plassering av sofa + diverse møbler...simsalabim!

BENDER BY MORTEN KILDAHL

BENDER lampe....kr 3.790,-
....heter denne lampen, og den er en av mine favoritter for øyeblikket! Digger den organiske formen som starter ved ledningen og vandrer helt opp til lampeskjermen, som er skikkelig overdimensjonert. Et dekorelement og en lyskilde på en og samme tid! Du får kjøpt den på www.purnorsk.no, og prisen er 3.790,- Lampen er designet av norske Morten Kildahl og produseres av NORTHERN LIGHTING. Den finnes i sort og hvitt pulverlakkert stål. Står på ønskelista mi....

TOPSHOP LOOKBOOK

Denne supre stylingen blir jeg bare i godt humør av! Temaet heter 'Swedish summer'....helt fantastisk! Se mer på www.topshop.com

lørdag 22. januar 2011

I AM NOT A ROBOT


Denne låta er sykt bra! Og videoen likeså....

fredag 21. januar 2011

SWEDISH DO IT BETTER!

Her får jeg herlige 70-talls 'vibber'...elsker fargekombinasjonene!
Denne jakken er helt fantastisk!
Vakkert foto!
Det svenske klesmerket FRAULEIN VON HAST har blitt en ny favoritt hos meg,  og jeg er nødt til å vise disse herlige bildene fra deres SPRING 2011 kolleksjon. Gleder meg til disse godbitene blir tilgjengelig for kjøp! Så alle kule norske butikkeiere; ta inn dette merket i butikken deres!
Foto via www.madifonbyfashion.blogspot.com /Annika Lundvall
Fräulein von Hast hjemmeside: www.fvhast.com

AGYNESS MANGE ANSIKTER

Ja, dette er faktisk henne....Foto www.supermodels.nl
Vakkert! Foto www.agynessdeyn.org
Black and gothic....? Foto www.agynessdeyn.org
Kule briller! Dette er min favoritt-'look'....Foto www.agynessdeyn.org
Glamorøs! Foto via www.style.com
Sjekk sko og strømper! Foto via www.agynessdeyn-online.blogspot.com
Den vakre modellen AGYNESS DEYN er jenta som har mer enn en 'look'! Her er bare noen av alle hennes forskjellige stiler.....

BY ME SMYKKER.....!

Dette er fra BY ME's gull-og diamantkolleksjon 2011. Fantastisk! Jeg digger disse ringene med påskrift...Du kan velge mellom flere, b.l.a. HOPE, FOREVER og COURAGE.
Disse PEACE-kjedene er råkule! Elsker mixen av gull og sølv på denne måten.

Disse smykkene er fra BY ME's 2011-kolleksjon...og det er bare å nyte synet og føle på ønsket om å ta på seg disse fantastiske, coole, vakre tingene, som er laget med sjel og kjærlighet, av MARIANNE TEFRE.  Jeg elsker hennes røffe stil,  passer meg helt utmerket. Jeg er ingen 'perleøredobb-person' og jeg syntes mange smykker i dag er altfor glorete. BY ME's smykker er noe helt annet, de oser av kvalitet og klasse, og passer for de som har lyst til å komplimentere en tøffere klesstil og gjøre 'et statement'. Og alle smykkene er produsert i NORGE! Takk for det!
Hun har også lansert en nydelig, tøff og eksklusiv linje i gult og rosa gull med diamanter!! Du får kjøpt den eksklusivt hos DAVID-ANDERSEN gullsmedforretning. BY ME er også nominert til bladet HENNE's Nåløyet-pris for accesoarer. Og i mine øyne, har Marianne virkelig fortjent denne prisen! Stem på BY ME ved å sende 'NÅL 16' til 1901. Heia Marianne!
Her kan du se mer av BY ME's smykker: www.byme.no  Hun har også en egen Facebook-side.

torsdag 20. januar 2011

STOLEN SIN!

Dette var jammen meg stolen sin det! Skikkelig kul 'butterfly'-skinnstol med nagler....er det mulig? SÅ tøff! Og med disse putene i en hvit sofa ved siden av blir stilen 100% perfekt! Alle tingene kommer fra det danske merket AU MAISON. www.aumaison.dk

onsdag 19. januar 2011

PAISLEY PARK HOS INDISKA

Herlig farger og mønstre fra INDISKA, skjørt kr 249,-
Paisleymønstret bluse fra INDISKA, kr 199,- 
Her var det mye 'snadder'! Sjekk det brede sølvarmbåndet øverst til venstre med steiner i rødt og turkis! Det må man jo ha!
Sjekk ut disse fine godbitene fra INDISKA. Paisleymønster er diggbart! Elsker også farge-og mønstermixen på skjørtet, for ikke å snakke om hvor mye jeg digger smykkene! Syntes jeg allerede kjenner 'lukten' av vår og sommer! JIPPI!
Foto: www.indiska.com

MINE FAVORITTER FRA SMYKKESKRINET!

Jeg syntes det er skikkelig gøy å se i andre sitt klesskap og smykkeskrin....Håper flere syntes det, for her viser jeg noen av mine velbrukte favoritter fra smykkesamlingen. Den turkise ringen kjøpte jeg på fabelaktige Kreta(sukk!...lengter dit....), sølvarmbåndet fikk jeg i gave av min snille mann da jeg åpnet min egen butikk og kjede med et tre er fra Accesorize, sikkert 5 år gammelt, minst! Så, folkens, det er bare 'å grave' frem det du har....Husk, det er detaljene som 'gjør' det!
Foto: Bohemian Sense

BIKER-TRENDEN OG ET SALGSKUPP!

Biker skinnjakke som er et skikkelig kupp! Kun kr 519,-(på salg!)Før 1299,-
Biker-trenden er noe av det 'som gjelder' kommende vår, og denne MC/Biker-skinnjakken kan du nå kjøpe hos postordregiganten ELLOS for kun 519,- Og det er ekte skinn og den er veldig fin 'in real life'...ikke bare på bildet i katalogen/nettsiden! Kvaliteten på skinnet er både solid og mykt på samme tid, og passform + størrelse er helt topp....kan anbefales!
Foto: Bohemian Sense

tirsdag 18. januar 2011

BOHEMIAN BORD 'IN THE HOUSE'

Superduper bohem-bordet mitt!
Jeg er så utrolig heldig, for i går fikk jeg nytt sofabord til tv-kroken! Og jeg var faktisk 'griseheldig' og fikk det til halv pris! HURRA! Det kommer fra en av mine favoritter; 'krem'-butikken MILLA BOUTIQUE på House of Oslo. Der er det mye fint altså! En inspirasjonsfest av de sjeldne å tasse rundt der inne! Ta en tur dit, hvis du ikke har vært der. De har klær, sko, vesker, lykter, puter, møbler, duftlys og parfymer osv osv...alt i den fantastiske bohem-chic'e stilen, som jeg ihvertfall elsker!
Foto: Bohemian Sense. Her er nettbutikken deres: www.millaboutique.no

TOTEN-PATRIOT OG GAMLE DAGER

Slek såg det ut på Mjølkefabrikken før i tia....
Detti ær nerafør der det nå står et nytt 'itte-så-arkitektonisk-pent' byggefælt Stensvejordet... Her ser du bort mot det gamle fergeleie på Kapp.
Foto via www.nb.no
På det øverste bildet ser du det gamle Pensjonatet på Kapp.
Ær litt usikker på å detti ær hen, men fint ær det!
Je er jo egentlig totnig og kjæmper for å behølle dialækta. Itte ær dæ lett når en bor i Oslobyen. Je mimrer litt med dessi bilda fra 'skikkelig gamle-gamle dager' på Kapp. Littegrænna morosamt å sjå åssen det såg ut på den tida....Ja, je veit detti ær litt uttafor bloggen sitt aktuelle område, men dæ gjør jo ittno'...vi ser på det som inspirasjon og mimring for øss som lengter 'hematt tæl Toten' innimellom. Je har et ønske; kjære ælle dekk som sæl og kjøper tomter og skar tjene peeng! Itte bygg flere firemannsboliger på Kapp a'...dæ ær så stussli' når hele Kapp tæl slutt blir en liten by mæ helt like, kjedelige hus som en bor oppå næn i! Takk for oppmærksomheten!
Æille foto via www.nb.no